Петиция под наслов „И стотинка е много! Кажете НЕ на вдигането на цената на водата за Добрич и областта“ събира подписи в интернет

След протеста, който се проведе вчера, гражданската инициатива срещу увеличаването на цената на водата в област Добрич, вече е събрала над 400 подписа в защита на своето недоволство.

Петиция под наслов „И стотинка е много! Кажете НЕ на вдигането на цената на водата за Добрич и областта“ събира подписи в интернет

Днес предстои да бъде внесено и тяхното искане до Министерството на регионалното развитие и благоустройството (принципален собственик с близо 76 процента акции на ВиК Добрич АД), Омбудсмана на РБ Мая Манолова, Комисията за енергийно и водно регулиране, Община гр. Добрич, Областна администрация Добрич. В документа се настоява и за оставката на сегашното ръководство на ВиК дружеството, както и да се формира екип от местни специалисти, които да подготвят оздравителен план възстановяването на най-проблемното в страната водно дружество, със задължения от над 32 милиона лева.  



Днес следобед ще бъде проведено и общественото обсъждане в КЕВР, на което ще се разисква предложението цената на водата в Добрич да стане 3.28 лв. 

Всеки, който е съгласен, че търпението на добричлии по отношение на проблемите на водоснабдяването е изчерпано, а цената на водата трябва да остане непроменена, може да подпише петицията тук:
https://www.peticiq.com/193256