Протест срещу ВиК Добрич се организира в неделя

Гражданска инициатива подготвя протест срещу намеренията за повишаване на цената на водата в област Добрич.

Протест срещу ВиК Добрич се организира в неделя

Предложението на ВиК дружеството ще бъде обсъдено на открито обществено обсъждане следващия понеделник (15 януари). Цената, която ще се коментира, е от 3,28 лв. Припомняме, че само преди месец, по време на срещата на управителя на ВиК дружеството в Добрич инж. Тодор Гикински с част от недоволните граждани, той съобщи, че цената на водата в Добрич няма да бъде повишавана, дори ще се намали, но не прогнозира точно с колко. Предстоящото заседание в София на КЕВР изцяло противоречи на заявената готовност на г-н Гикински, което породи нова вълна от недоволство сред гражданите на Добрич.


Своя протест те ще изразят на митинг шествие тази неделя (14 януари). Сборният пункт е в 11.00 часа пред сградата на Областната управа. Протестиращите ще преминат през центъра и за кратко ще блокират кръстовището на „Стара къща“.

Протестът е свързан не само с предстоящото увеличение на цената на водата, но и с лошото качество на предоставената услуга – чести аварии, спиране на водата, липса на налягане и твърде високи начислявания от общите водомери.