Добруджа започна подготовка с трима нови, ще играе на "Балчик къп"

Жълто-зелените ще премерят сили със силни отбори от Първа и Втора лига на турнира в белия град и Албена.

Добруджа започна подготовка с трима нови, ще играе на "Балчик къп"



Лидерът в трета Североизточна група Добруджа започна днес подготовка. 15 футболисти участваха в първата за годината тренировка на стадион "Дружба" в Добрич.

От Септември (Тервел) в родния си клуб се завръща халфът Денис Кадир. Ново попъление на Добруджа е и вратарят на Оборище (Панагюрище) Иван Иванов. От Монтана пък идва десният защитник Марио Благоев - на 19 години, юноша на Лудогорец, изкарал преди година проби в елитния италиански Аталанта.

Селекцията ще включва още 3 или 4 нови попълнения.

Ще се търсят заместници на двама състезатели от досегашния състав, които вчера са уведомили треньорския щаб, че повече няма да защитават жълто-зеления екип. Халфът Васко Боев се завръща в родния Спартак (Варна), а нападателят Кристиян Петков преминава в Литекс.

Така напусналите станаха общо шестима, след като в края на миналата година решение да се разделят с отбора взеха Александър Йовчев, Емил Илиев, Лионел Матадос и Велимир Попчев.

В Добруджа остава вратарят Димитър Илиев, към когото имаше сериозен интерес от елитния Черно море.

7 мача ще изиграе отборът на Добрич през зимния подготвителен период. Добруджа се включва в турнира "Балчик къп". Първият мач на жълто-зелените ще бъде на 23 януари - срещу Лудогорец 2. На турнира в Балчик и Албена Добруджа ще премери сили още с Черноморец (Балчик), Витоша (Бистрица) и Ботев (Враца). След това жълто-зелените отново имат договорени мачове с Лудогорец 2 и отбора от белия град. На 17 февруари, седмица преди подновяването на първенството, Добруджа ще изиграе последна контрола - срещу Ботев (Нови Пазар).