2 години затвор и глоба от 5000 лева за наркодилър от Добрич

Окръжен съд - Добрич наложи ефективно наказание лишаване от свобода за срок от 2 години при първоначален общ затворнически режим на 42-годишен добричлия, след като го призна за виновен в държане на наркотици с цел разпространение. За извършеното деяние мъжът ще плати и глоба от 5000 лева.

2 години затвор и глоба от 5000 лева за наркодилър от Добрич

Делото срещу Сезгин К. премина по реда на съкратеното съдебно следствие, като първоначално наложеното му наказание беше намалено с една трета. Съдът приложи процедурата, след като мъжът призна изцяло вината си и изложените в обвинителния акт факти и обстоятелства.



По делото е установено, че на 15 май миналата година в Добрич подсъдимият е държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества - марихуана с общо тегло 4.13 грама на стойност 24.78 лева и амфетамин с общо тегло 19.03 грама на обща стойност 570.90 лева.

Той бил задържан, след подаден сигнал на телефон 112  за това, че неизвестно лице продава наркотици от микробус, паркиран пред къща в Добрич. Изпратените на мястото полицаи открили подсъдимия в микробуса, като до него имало черна найлонова торбичка с около 40 пликчета с амфетамин и електронна везна, както и метална кутия от парфюм, в която имало 0.15 грама марихуана и празни найлонови пликчета. При обиск на мъжа в него било намерено още едно пликче с амфетамин. Последвало претърсване на апартамент, собственост на майката на подсъдимия, където били открити още 3.98 грама марихуана.

Пред съда той изрази съжаление за стореното и поиска по-леко наказание. Има 4 предишни присъди - 3 за грабежи и една за кражба, извършена при условията на опасен рецидив.

Постановеният днес съдебен акт подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Варна в 15-дневен срок.