Учени доказаха защо мъжете харесват повече блондинки

Добра новина за всички блондинки! Американски учени доказаха, че мъжете харесват повече жените с руси коси. Оказва се, че силният пол намира блондинките за по-млади и по-здрави, в сравнение с брюнетките, пише Daily Mail.

Учени доказаха защо мъжете харесват повече блондинки

Таблоидът цитира проучване на екип от университета в Минесота, което обхваща мнението за предпочитанията на 110 мъже.



Учените решили да разнищят въпроса, след като от други изследвания било установено, че русокосите сервитьорки получавали по-големи бакшиши от брюнетките.

Психолозите показвали на доброволците фотографии на компютърно генерирани жени с еднакви физически данни с руси кафяви и черни коси. Мъжете масово давали по-високи оценки на дамите с по-светли коси, като ги считали за по-атрактивни и по-склонни към авантюри.

Участниците намирали блондинките за "значително" по млади и здрави на външен вид. Също така мъжете били по-склонни да помогнат на закъсали блондинки, отколкото на брюнетки.

Знаете ли, че има Международен ден на блондинките и той се чества всяка година на 31 май.

Сред естествените блондинки на света има немалко успешни писателки, учени, телевизионни водещи, журналисти. И въпреки всички умни и успешни руси жени, вицовете за блондинки, остават едни от най-популярните в целия свят.

Източник: Радио 1 Рок