Задържаха под стража хванат с 16 килограма марихуана, приятелката му - под парична гаранция

Задържаха под стража хванат с 16 килограма марихуана, приятелката му - под парична гаранция
По искане на Окръжната прокуратура в Добрич обвиняем за държане с цел разпространение на над 16 кг. марихуана е задържан под стража с определение на Добричкия окръжен съд, съучастничката му е с 10 000 лева парична гаранция.

Искането на Окръжната прокуратура в Добрич да бъде взета мярка за неотклонение задържане под стража спрямо 37-годишния Данаил П. е било уважено от състав на Добричкия окръжен съд. Съучастничката му в държането с цел разпространение на 16,315 кг. марихуана Нина Н. е с мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 10 000 лева.


На 4 януари 2018 год. е било образувано досъдебното производство, след като в къща в село Спасово е намерена марихуана с тегло 16,315 кг. Установено било, че съпричастност към престъплението имат Данаил и Нина, и двамата на по 37 години, които били приятели. В къщата марихуаната била съхранявана и сушена, а откритото вещество представлява суха тревиста маса.


Данаил П. е осъждан през 2004 г., но е реабилитиран по право. Приятелката му Нина е с чисто съдебно минало. Работата по случая продължава с процесуално-следствени действия под ръководството на Окръжната прокуратура в Добрич.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+