18-годишен извади кръста в Шабла

Областният управител бе гост на Община Шабла за ритуала на Богоявление.

18-годишен извади кръста в Шабла


Областният управител Красимир Кирилов, заедно със заместник-областния управител Красимир Николов бяха гости на Община Шабла за ритуала на Богоявление.

Кирилов проведе работна среща с кмета на Община Шабла Мариян Жечев, който сподели с него основните проблеми на морското кметство. Проектът за бюджет за тази година е в размер на 6 200 000 лв., каза Жечев. Той заяви, че и тази година се планира изпълнение на инфраструктурни обекти в населените места. Като сериозни проблеми кметът очерта липсата на работа за младите хора и най-вече за жени, което оказва сериозно влияние върху намаляването на броя на населението в общината. Благодарение на отпуснатите от правителството средства ще продължим програмата „Личен асистент“, която се приема изключително добре от хората, добави Жечев.


Областният управител, заедно със своя заместник и кмета присъстваха на ритуалното хвърляне на кръста в морето, което по традиция се проведе в къмпинг „Добруджа“. Пръв до кръста, хвърлен в морето от отец Павел, стигна 18-годишният Павел Йорданов, който получи подарък от Красимир Кирилов и кмета Мариян Жечев.


Ритуалът се проведе и в Крапец, където пръв до кръста стигна Васил Атанасов, който също бе отличен за бързината си. Победителите в надпреварите си пожелаха здраве.


Гост на церемониите бе и народният представител от ПП ГЕРБ Даниела Димитрова.