НАП запечата голям магазин за китайски стоки в центъра на Добрич

НАП запечата голям магазин за китайски стоки в центъра на Добрич
От началото на годината в интернет страницата на НАП са достъпни списъци на подлежащите на запечатване търговски обекти и тяхното местонахождение. В специално създадена рубрика може да се извърши справка за всеки обект, в които органите по приходи на НАП са установили данъчни нарушения, за които се налага принудителната административна мярка "Запечатване на обект". Сред първите обявени за запечатване обекти е и голям магазин за китайски стоки в МОЛ Добрич.

Инспекторите от „Оперативни проверки“ при НАП Варна са извършили проверки в обекта, за който софтуерът за дистанционно наблюдение на касовите апарати е открил, че отчита нереално ниски обороти. Данъчните са извършили контролна покупка в магазина и установяват, че покупките не се отразяват на касовия апарат, който има връзка с приходната агенция, а се издават от компютърна система с нефискален принтер. Такива бележки са издавани и на клиентите на магазина, за което има подадени жалби в НАП. На този магазин данъчните са извършили проверка през 2015 година, като тогава са съставени 7 акта за същото нарушение. За тези системни нарушения на данъчните закони магазинът ще бъде запечатан за максималния предвиден в закона срок от 30 дни. След изтичането на срока за запечатване касовият апарат на обекта ще бъде под засилено дистанционно наблюдение и при установяване на нови нарушения, магазинът ще бъде запечатан отново.


От НАП Добрич напомнят, че всяка покупка на стоки и услуги, която се извършва срещу заплащане в брой, трябва да е съпроводена с издаването на касова бележка. На касовите бележки в долния ляв ъгъл задължително трябва да има изобразена картата на България около индекс BG. Нека гражданите, на които се издават касови бележки без този реквизит, да сигнализират в приходната агенция на тел. 0700 18 700.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+