Областният управител и кметът на Генерал Тошево обсъдиха бъдещето на Добруджа след референдума и Бюджет 2018

Областният управител и кметът на Генерал Тошево обсъдиха бъдещето на Добруджа след референдума и Бюджет 2018
Областният управител на Добрич и екипът му проведоха работна среща с кмета на Община Генерал Тошево.

Областният управител Красимир Кирилов заедно със своите заместници Красимир Николов и Живко Желязков проведоха работна среща с кмета на Община Генерал Тошево Валентин Димитров. Кметът на добруджанската община сподели с Красимир Кирилов и екипа му как са преминали срещите с министър-председателя Бойко Борисов и омбудсмана на Републиката Мая Манолова във връзка с проведения референдум на територията на общината по повод инвестиционното намерение на „Русгеоком БГ“ ЕАД за добив на газ.


„Разбрах, че Националната асоциация на зърнопроизводителите е провела среща с министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов. Аз лично съм обнадежден и вярвам в добрия изход за поминъка и здравето на хората от общината, за хляба на Добруджа“, коментира Димитров.


В рамките на срещата кметът сподели с Областния управител, че макрорамката на бюджета на общината за 2018 г. е в размер на 13 млн., като се залагат 2 млн. лв. собствен приход в капиталовата програма на общината.


„Пълният размер на капиталовата програма ще е около 10 млн. лв., тъй като имаме одобрени проекти, които изпълняваме и ще изпълним“, каза кметът на Община Генерал Тошево.


През настоящата година ще стартира енергийното обновяване на още две жилищни сгради в Генерал Тошево, одобрените по програмата 5 обществени сгради вече са обновени, тече ремонтът на други два жилищни блока в града, от общо одобрените 6 жилищни сгради. Кметът и екипът му залагат и на реновиране на общинската пътна мрежа по отсечката Балканци – Дропла. Публичното обществено обсъждане на бюджет 2018 е насрочено за 10 януари.


Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+