Поетеса от Добрич посвети първата си книга на болката и любовта

Мариета Георгиева е на 33 години от град Добрич. Тя е психолог по образование, фотограф по професия и поет по душа. Мариета изпрати старата година със сбъдването на една мечта - издава първата си книга „За болката с любов“.

Поетеса от Добрич посвети първата си книга на болката и любовта

В нея са включени както нови стихове, така и писани отдавна. Предстои представянето на книгата. Всеки, който желае да прочете какво споделя Мариета за болката с любов, може да се свърже с нея във фейсбук и да поръча книгата - (ТУК)

Ето какво сподели поетесата в интервю специално за Добрич Онлайн:



Представете се с няколко думи за нашите читатели.
Завършила съм Природо-Математическата гимназия „Иван Вазов“ в града. След това учих Психология във Варна, където живях 10 години. Там е родена и дъщеря ми - моята голяма любов. Прекарах няколко години в Испания и отново се върнах тук.  Израснала съм в семейство на фотографи и това работя. Фотографията винаги е била неизменна част от моя живот и може би от там съм наследила усещането, че нещата не винаги са толкова „прости“  на пръв поглед.

От колко години се занимавате с писане?
Пиша от  15-годишна. Това винаги е било моето „тайно“ място. Където мога да изразя себе си и това, което мисля и чувствам. 

Смятате ли, че писателите са малко по-странни?
Не смятам, че писателите са по-странни. Смятам, че има неща, които приемаме и които не приемаме. Всеки човек е различен и именно за това всеки сам избира какво е „странно“ за него.  Обикновено хората се опитват да прикрият силните си чувства и емоции, да ги притъпят, докато хората на изкуството изцяло им се отдават и черпят вдъхновение от тях. 

Само поезия ли пишете?
Да. Най-добре се изразявам в рими. С любовните писма ударих на камък. :)

Какво послание носи заглавието?
Заглавието го измислих отдавна. Посланието е, че любовта не е само цветя и хубави моменти, в нея има и много  болка, и изпитания, и е хубаво да се научим да я приемаме изцяло. Само така можем да кажем, че наистина сме я изживели.

Как се чувствахте, когато осъществихте тази ваша мечта?
Всичко се случи много бързо. Срещнах един човек, който ме вдъхнови да бъда по-открита и нещата се случиха. Получих подкрепата на хората, които ме обичат и съм ужасно щастлива, че го направих.

Каква е връзката между живота, болката и любовта, според вас?
Мисля, че във всеки живот има и болка, и любов. Именно чрез болката израстваме и се учим как да обичаме истински. Основната ни осъзната причина да искаме да живеем е щастието. Всеки от нас го търси в различни неща и се стреми да го изпитва все по-често и в по-големи количества. Но аз смятам, че всяко нещо има своята „цена“. Животът е низ от положителни и отрицателни преживявания и именно в това се крие очарованието му.