Добричко дерби и битки между лидерите на Изток и Център на баскетболния турнир, Иво и Пламен избират най-добрия забивач

Изтеглен бе жребият за традиционния коледен баскетболен турнир в Добрич. Той ще се проведе в събота, 23 декември, в зала УСШ с участието на 8 отбора от 6 града. Те са разделени първоначално в 2 групи, в които ще играят всеки срещу всеки.

Добричко дерби и битки между лидерите на Изток и Център на баскетболния турнир, Иво и Пламен избират най-добрия забивач


В група А ще има добричко дерби - в нея попаднаха Джакърс и Тийм Лечев. В нея са още ББО Тийм (София) и Приятели (Димитровград).

В другата група жребият събра първите 3 отбора в BGO Software Българска Баскетболна Лигa в зона Изток - Шоутайм (Варна), Светкавица (Търговище) и Ънстопaбъл (Добрич), както и водача в зона Център на баскетболното първенство - Перестройка (Велико Търново).

Това предващава люта битка за класиране на 1/2-финалите. В тях ще участват първите два отбора от двете групи.

Специални гости на турнира ще бъдат финалистите от "Х Фактор" Иво и Пламен, които са големи фенове на баскетбола. Те ще бъдат начело на журито на турнира по забивки, в който могат да се включат всички желаещи майстори на спорта.

Коледният турнир по баскетбол в Добрич ще се проведе за пета поредна година. Той се организира от Баскетболен клуб "Ънстопaбъл" – Добрич с подкрепата на Българска федерация по баскетбол и Българско баскетболно общетсво. Състезанието е част от проекта на клуба "Спорт за здраве", финансиран по програма "Ти и Lidl за по-добър живот". Спортната програма за деня включва освен отборната надпревара, още две зрелищни дисциплини – турнири по забивки и по стрелба от тройката. Освен на майсторски изпълнения под коша, публиката ще се наслади и на много изненади. Между мачовете зрителите отново ще станат свидетели на най-доброто от танците на NNS Crew с ръководител и хореограф Миглена Георгиева.

Ето каква е предварителната програма на турнира: