Баскетболни отбори от 6 града се събират на коледен турнир в Добрич

На състезанието, организирано от БК Ънстопaбъл, ще участват тимове от София, Варна, Велико Търново, Димитрвоград, Търговище и нашия град.

Баскетболни отбори от 6 града се събират на коледен турнир в Добрич

За пета поредна година в Добрич ще се проведе коледен турнир по баскетбол. Надпреварата ще бъде в събота, 23 декември, в зала УСШ, като началото ще бъде в 12.30 часа.


Турнирът се организира от Баскетболен клуб „Ънстопaбъл“ – Добрич с подкрепата на Българска федерация по баскетбол и Българско баскетболно общетсво. Състезанието е част от проекта на клуба „Спорт за здраве“, финансиран по програма „Ти и Lidl за по-добър живот“.

Участващите отбори този път ще бъдат 8. Според регламента те първоначално ще бъдат разделени в 2 групи по 4. Жребият ще се тегли в сряда вечерта.

Добрич ще бъде представен от 3 отбора – Ънстопaбъл, Джакърс и Тийм Лечев. Още 5 състава от цяла България ще се включат в силното състезание – ББО Тийм – София, Приятели – Димитровград, Светкавица – Търговище, Шоутайм - Варна и Перестройка – Велико Търново.

Спортната програма за деня включва и още две зрелищни дисциплини – турнири по забивки и по стрелба от тройката. В тях могат да се включат всички майстори на баскетболната игра, които искат да покажат своите умения.

Освен на майсторски изпълнения под коша, публиката ще се наслади отново и на много изненади. Организаторите са подготвили много специални гости. Между мачовете зрителите отново ще станат свидетели на най-доброто от танците на NNS Crew с ръководител и хореограф Миглена Георгиева.