Пенко Йорданов спечели коледния турнир по табла в Добрич

Пенко Йорданов стана първи в Коледния табла турнир, организиран от Старейшини ГЕРБ в Добрич. Той се проведе под патронажа на народните представители от ПП ГЕРБ Даниела Димитрова и вицеадмирал Пламен Манушев.

Пенко Йорданов спечели коледния турнир по табла в Добрич



Участниците, сред които и две дами, играха по точкова система до 5 точки чрез елиминиране „всеки срещу всеки“. Сред състезателите бяха представители на пенсионерски клубове от град Добрич, начело с председателя на Областния съюз на пенсионерите - 2004 Марин Драгнев.

Съдия на турнира бе председателят на СГЕРБ в Добрич Красимир Масурски.

3-4 място си оспорваха Петър Тодоров и Живко Георгиев, като бронзовия медал спечели Тодоров. На второ място се класира Костадин Дяков. Първи стана 48-годишният Пенко Йорданов, който има частен бизнес и редовно участва в табла турнири.

Административният секретар на областното ръководство на ГЕРБ Кина Драгнева награди победителите. Те получиха красиви купи, медали, грамоти и парични награди. Грамоти и по бутилка шампанско имаше за останалите участници в турнира.


Участниците споделиха своето задоволство от организацията на състезанието. Те предложиха Коледният турнир да стане традиционен, като инициираха провеждането също на Осмомартенски и Великденски турнири по табла. 

Състезателите играха на професионални табли, на които миналата година в Албена бе поставен рекорд на Гинес за най-много играещи табла на едно място в рамките на един час. Те бяха предоставени с любезното съдействие на „Леопард Трейдинг“.