Принц Хари и Меган Маркъл обявиха датата на сватбата

Принц Хари и американската му годеница Меган Маркъл ще се оженят на 19 май 2018 година. Сватбата им ще се състои в двореца Уиндзор. Тогава Меган ще стане най-новият член на британското кралско семейство.

Принц Хари и Меган Маркъл обявиха датата на сватбата

Новината за датата на сватбата бе оповестена от двореца Кенсингтън. Ритуалът ще бъде извършен в готическия параклис "Сейнт Джордж", който се намира в Уиндзорския замък - семейния дом на британските крале и кралици от близо 1000 години. В същия храм са били сватбите на принц Едуард и братовчеда на Хари - Питър Филипс. Там бе и погребалната служба на принцеса Даяна.



Британската кралица Елизабет Втора, която е на 91-годишна възраст ще присъства на церемонията.

След брака си новото кралско семейство ще живее в Нотингам котидж в Кенсингтънския дворец, където се намират и по-големият брат на Хари и престолонаследник Уилям заедно с неговата съпруга Кейт Мидълтън и техните деца.

Стана ясно, че Меган Маркъл ще бъде с кралското семейство на Коледа. Всички заедно се събират в двореца Сандрингам в Източна Англия. Кралицата кани най-близките си роднини в имението. Те си разменят подаръци на Бъдни вечер, а на Коледа кралското семейство ходи на служба в църквата на територията на имението. Принц Уилям и съпругата му също ще бъдат в Сандрингам за Коледа.

Източник: Радио 1