ГЕРБ осигурява 1,5 млн. лева за нова канализация и водопровод в с. Оброчище

Проект за канализация и водоснабдяване на стойност близо 1,5 млн. лева ще се реализира в c. Оброчище, Балчишко.

ГЕРБ осигурява 1,5 млн. лева за нова канализация и водопровод в с. Оброчище

Това съобщиха на среща с жителите на селото народните представители от ПП ГЕРБ Даниела Димитрова и вицеадмирал Пламен Манушев. В нея участваха също общинският председателят и председател на Общинския съвет в Балчик Илиян Станоев и кметът на Оброчище Данаил Караджов, издигнат от ГЕРБ.



Проектът е одобрен от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда /ПУДООС/ и предстои да бъде финансиран. Той предвижда изграждане на канализация и водопровод по улиците „Средна гора”, „Черно море” и „Ропотамо”. Включва реконструкция на улични водопроводи и изграждане на нови сградни водопроводни отклонения към съответните имоти. Общата дължина на предвидения за реконструкция водопровод е 946,50 м., а на проектираната смесена канализация - 1 040,00 м. Касае двете най-големи улици в селото, където живеят около 300 души. Там се намират и три от блоковете – два от тях с по 30 апартамента и един - с 16. Общата стойност на проекта е 1 499 375,94 лв.

Жителите на Оброчище споделиха желанието си да се осигури автобусна връзка с Варна. Настояха по-скоро да бъде ремонтиран пътят Добрич-Албена, по който пътуват две трети от работещите в курорта Албена. Има уверение от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, че пътят приоритетно ще бъде включен в програмата за ремонт още през следващата година, увери вицеадмирал Пламен Манушев, който е и областен координатор на ПП ГЕРБ.