"Изнасилената" от Строс-Кан май лъже

Източници от следствието и прокуратурата са уличили в сериозни лъжи камериерката, която обвини Доминк Строс-Кан в изнасилване. Делото е изправено пред сензационен обрат, твърди The New York Times.

"Изнасилената" от Строс-Кан май лъже
"Процесът срещу Строс-Кан е пред разпадане" сензационно обяви вестник The New York Times.

Изданието съобщава, че обвинителката на Доминик Строс-Кан няколко пъти е била уличавана в лъжа пред следствието и прокуратурата.

Представители на следствието са съобщили пред вестника, че камериерката е провела телефонен разговор с мъж, излежаващ присъда за притежание на над 180 кг марихуана, с когото е обсъдила как би могла "да направи пари" от обвинението срещу Строс-Кан.

Същият затворник и други лица са депозирали в банковата сметка на камериерката около 100 000 щатски долара през последните 2 години.

Следователите са установили, че камериерката е плащала стотици долари за телефонни сметки на пет различни телефонни компании.

Тя обаче твърдяла, че има само един телефон и че не знае нищо за депозираните пари. Знаела само, че идвали от нейния „годеник" и приятелите му.

Пред следователите 32-годишната емигрантка твърдяла, че е подала молба за убежище в САЩ поради изнасилване и насилствено генитално обрязване - но нито едно от тези твърдения не фигурирало в оригиналната молба за убежище.

След като защитата на обвинения в изнасилване Строс-Кан представила новите данни, съдията по делото насрочил извънредно заседание на криминалния съд на щата Ню Йорк за днес.

Според световните агенции това може да доведе до смекчаване на условията, при които Строс-Кан беше освободен под гаранция и поставен под домашен арест.

Доминик Строс-Кан беше арестуван на 14 май по обвинение в опит за изнасилване, след като камериерка  от хотел Sofitel  подаде оплакване в полицията.

Строс-Кан продължава да отрича обвиненията.

Неговите адвокати, които първоначално твърдяха, че финансистът изобщо не е бил в хотела по време на престъплението, сега защитават тезата, че е имало "секс с нейно съгласие", но след това тя е решила да изнуди клиента им.

Гаранцията, която трябваше да плати Строс-Кан, за да бъде освободен от ареста, беше 6 милиона долара, включително 1 милион кеш.

В момента бившият директор на МВФ е под домашен арест в четириетажна къща с кинозала, сауна, фитнес и открита тераса на покрива. Наемът за жилището е 50 000 долара на месец.