Добруджа приключва годината с мач срещу Левски за купата

Срещата ще бъде в събота в Шумен.

Добруджа приключва годината с мач срещу Левски за купата

В края на тази седмица ще се изиграят 1/4-финалите за Купата на България по хандбал за мъже. От тази фаза на турнира се включват поставените в схемата - Добруджа и Локомотив (Варна). Към тях се присъединяват 6-те победители в първия кръг.



Съперник на втория в класирането на полусезона в мъжката А хандбална група Добруджа ще бъде втородивизионният Левски (град Левски), който достигна до мач срещу жълто-зелените след победа над Етър във Велико Търново. Мачът ще бъде в Шумен, на 16 декември, събота, от 14.00 часа.

Ще подходим много сериозно към срещата, защото целта ни е класиране за 1/2-финалите, заяви Георги Андреев - президент и треньор на Добруджа. Няма място за подценяване, Левски разполага със сериозен състав, в който има много опитни хандбалисти, играли до скоро в А група, отбеляза още той.

Всички в лагера на добричлии са здрави и отборът се готви в пълен състав за последния за годината мач.

При победа жълто-зелените ще се класират за финалния турнир на най-добрите четири. Другата двойка в тази част на схемата е Чардафон - Пирин (Гоце Делчев), които ще премерят сили в неделя в Габрово.

Припомняме, че ХК Добруджа е двукратен носител на Купата на България - през 2009 и 2011 година.