Задържаха под стража 18-годишен от Каварна, разследван за кражба и ползване на чужди банкови карти

Окръжен съд - Добрич наложи мярка за неотклонение „задържане под стража“ на 18-годишен младеж от Каварна, разследван за кражба и ползване на чужд платежен инструмент без съгласието на титуляра.

Задържаха под стража 18-годишен от Каварна, разследван за кражба и ползване на чужди банкови карти

От данните по делото става ясно, че 18-годишният Ст. С. е извършил кражбата на 1 срещу 2 декември, в съучастие с друг непълнолетен младеж. Двамата проникнали в  паркиран пред къща в морския град автомобил и откраднали намиращото се в жабката портмоне, в което имало 450 лева, документи и 2 банкови карти с ПИН кодовете. Впоследствие младежите изтеглили част от наличните по сметката средства.


След като се запозна с материалите по досъдебното производство и изслуша изразените в съдебно заседание доводи на страните, Окръжният съд прецени, че към настоящия момент може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъпленията, предмет на разследване по досъдебното производство. Съдът отчете, че младежът вече е бил осъждан за  кражба, по времето когато е бил непълнолетен, като му е било наложено наказание „пробация“.

С оглед високата обществена опасност на деянията, както и с цел да се предотврати възможността младежът да се укрие или да извърши друго престъпление, Окръжен съд - Добрич счете, че следва да му бъде взета най-тежката мярка за процесуална принуда.

Постановеният съдебен акт подлежи на обжалване пред горната съдебна инстанция в 3-дневен срок.