“История на изкуството в училище” за първи път в Добрич

“История на изкуството в училище” за първи път в Добрич
Програмата на Фондация "Изиарт" за обучение по "История на изкуството" за първа година ще се реализира в ОУ „Христо Смирненски“ в град Добрич.

Занятията се провеждат в третите класове, като програмата се състои от 9 основни модула, проследяващи различните периоди в изкуството. Обучението на децата включва теоретична и практическа част. По забавен и достъпен начин учениците се запознават с даден период от историята на изкуството, различна артистична техника, типична за епохата както и с едни от най-забележителните произведения на изкуството в световната история.


Практическата част включва създаване на произведения, благодарение на различни арт похвати (витраж, колаж, живопис, пастели, релеф и т.н.), като материалите се предоставят безплатно на учениците.


Програмата включва часове по първобитно изкуство, където децата се учат на рисуване с въглен, сангин и ръце, изкуството на Древния Египет, където правят релеф и пишат йероглифи, старогръцко изкуство с обучение по чернофигурна и червенофигурна керамика, средновековно изкуство с витражна техника и правене на стъклопис, ренесанс с рисуване на портрет акрил върху платно, импресионизъм с рисуване на пейзаж с пастели, кубизъм с колажна техника, поп арт с правене на реклама с флумастери.


По време на заключителния урок децата, участвали в програмата "История на изкуството в училище", рисуват заедно общ стенопис, в които по забавен начин могат да покажат наученото през годината.


Програмата е финансирана от Фондация Америка за България и се реализира в Добрич с помощта на Община Добрич.

Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+