Модерен кабинет с кухненски кът ще радва ученици от Генерал Тошево

На 6-ти декември – навръх Никулден в ОУ “Христо Смирненски” в Генерал Тошево официално беше открит новият многофункционален кабинет по технологии и предприемачество със специално обособен кулинарен кът в него.

Модерен кабинет с кухненски кът ще радва ученици от Генерал Тошево

Кулинарният кът разполага със съвременен кухненски остров, мивка, четири електрически котлона, фурни и аспиратори.


След тържественото откриване децата от клуб “Сръчен кулинар” към ОУ “Хр. Смирненски” с преподавател Галя Янева запознаха своите съученици и гостите на събитието с най-популярната рецепта за приготвяне на ястие за празника Никулден – пълнен шаран. В края на събитието младите кулинари имаха възможността първи да се докоснат до чудесните условия на новия кухненски кът в учебното заведение. С подкрепата на своите родители и учители, децата от клуба бързо се захванаха за работа. Те направиха различни сандвичи, салата и разбира се риба за Никулден, които в края на деня вкусно, вкусно похапнаха.

Средствата за създаването на новия кабинет по технологии и предприемачество с кулинарния кът в него са от Оперативна програма “Наука и образование за интелигентен растеж” на Министерството на образованието и науката.