Започна подновяването на водопроовода на главната улица в с. Стожер

Първа копка по проект „Подмяна на водопровод по улица в с. Стожер“ бе направена днес.

Започна подновяването на водопроовода на главната улица в с. Стожер



На събитието присъстваха кметът на община Добричка – инж. Тошко Петков, Красимир Кирилов – областен управител на Добрич и неговият заместник Красимир Николов, председателят на Добрички обинсски съвет Донко Марев, инж. Николай Пашов – изпълнителен директор на „Хидрострой“ АД – фирмата изпълнител на проекта, инж. Тодор Гикински – управител на „В и К Добрич“ АД, Георги Стратиев – директор на ОПУ Добрич, инж. Невяна Кюркчиева – представител на ПУДООС към РИОСВ Варна, инж. Живко Дачев – представител на строителния надзор от „Пътинвест инженеринг“, Пламен Тодоров – общински съветник от Община Добричка и жители на село Стожер.


Водосвет отслужи отец Илко Янакиев.

В рамките на проекта, в следващите 65 дни ще се подмени 1800 м. водопровод по цялата дължина на главната улица, която съвпада с Път ІІ-29 Варна–Добрич.

Изпълнението на проекта става възможно след подписване на договор между Община Добричка и Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) към Министерството на околната среда и водите. 

Общата стойност на проект „Подмяна на водопровод по улица в с. Стожер, община Добричка“.  е 324 000 лв., като 300 000 лв. са от ПУДООС и 24 000 лв. са осигурени от бюджета на общината. Тези финанси се отпускат целево, за да не се стига до чести ВиК аварии след основния ремонт на пътя Добрич- Варна.

Към водопровода по главната улуца на с. Стожер директно са свързани над 100 къщи.