Lidl ще финансира проекта „Спорт за здраве“ на баскетболен клуб „Ънстопъбъл“

31 проекта от цялата страна ще получат финансиране от най-голямата социално отговорна инициатива на Лидл България – „Ти и Lidl за по-добър живот“. Одобрените идеи ще получат до 10 000 лв.

Lidl ще финансира проекта „Спорт за здраве“ на баскетболен клуб „Ънстопъбъл“

Общо 425 бяха кандидатите тази година – читалища, фондации, училищни настоятелства, спортни клубове. Сред одобрените 31 проекта е и този на  баскетболен клуб „Ънстопъбъл“ – Добрич. Неговото име е „Спорт за здраве“, а целта е създаване на условия и възможности за практикуване на баскетбол от деца с цел подобряване на тяхното здраве. В рамките на проекта младите хора на Добрич ще се докоснат до магията на баскетболната игра, като за тях ще бъдат организирани уроци по този спорт. По традиция баскетболен клуб „Ънстопъбъл“ ще организира коледен турнир в Добрич. Той ще се проведе на 23-ти декември с участието на отбори от цялата страна – София, Варна, Велико Търново, Силистра, Русе, Търговище и нашия град.



„Ти и Lidl за по-добър живот“ е най-голямата социално отговорна инициатива на Лидл България. Тя има за цел да подкрепи социално значими проекти в цялата страна и отразява стремежа на компанията да допринася за по-пълноценния и качествен живот на хората от различните региони. В периода 1 май – 25 юни 2017 Лидл България отделяше по 3 ст. от всеки касов бон. Събраните средства ще се използват за финансирането на стойностни проекти и идеи в областите образование, околна среда, култура и историческо наследство и здравословен начин на живот.