Депутатите от ГЕРБ поздравиха гимназията по туризъм в Добрич

Нова мултимедия ще има Професионалната гимназия по туризъм „П. К. Яворов” в Добрич, благодарение на народните представители от ПП ГЕРБ Даниела Димитрова и Пламен Манушев.

Депутатите от ГЕРБ поздравиха гимназията по туризъм в Добрич

Подаръкът бе обявен по време на празника по случай 50-годишния юбилей на училището. Директорът на гимназията Нели Апостолова получи дарение от лични средства на народните представители от ПП ГЕРБ. С тях ще бъде закупена мултимедия, от която учебното заведение има нужда.


В поздравителния адрес на депутатите от ПП ГЕРБ до ръководството и колектива на професионалното училище се посочва, че ”вече половин век гимназията гради заслужен авторитет на средище, осигуряващо качествено образование на младите хора и възпитаващо достойни граждани на България. Доказателство за това е, че училището е сред първите у нас, въвели дуалното образование, а учениците му са носители на множество отличия от различни състезания".

В ПГ по туризъм учат 470 младежи. За втора година учебното заведение работи по програмата за дуално обучение. ПГ по туризъм „П. К. Яворов” отбеляза своя 50-годишен юбилей с тържествен концерт в зала „Добрич”. Сред гостите на празника бе и първият директор на училището Петър Липчев. Поздрав към екипа на училището и гостите му отправиха трио „Уникалните гласове” и млади изпълнители от Добрич.