Над 50 фирми се включиха в изложението "Дестинация Варна"

Над 50 фирми се включиха в първото издание на изложението за бизнес и туризъм "Дестинация Варна".

Над 50 фирми се включиха в изложението  "Дестинация Варна"

Форумът бе открит официално днес и продължава до 1-ви декември, входът е свободен. Организатори са Варненската асоциация на ресторантьорите и хотелиеритe, агенцията за маркетингови комуникации One Stop Market, с подкрепата на Община Варна.


"Дестинация Варна" е продължение на визията на кмета на града Иван Портних да превърнем морската столица в дестинация за 4 сезона, каза зам.-кметът Коста Базитов. Той посочи, че подобни форуми подпомагат разрастването на туристическия бизнес в региона и в страната.

Изложението представя актуални оферти от хотели, ресторанти, предложения за туристически пътувания, ваканции в страната и чужбина, спа и уелнес услуги, младежки и университетски туризъм, екотуризъм и др. Събитието дава възможност и за среща на представителите от туристическия бизнес с фирми, предлагащи съпътстващи продукти - строителство и ремонт, поддръжка, оборудване, производители на храни и напитки.

В дните на изложението "Дестинация Варна" ще се провеждат и семинари, лектори на които ще бъдат преподаватели от Travel Academy. Обученията ще бъдат безплатни за всички посетители. В семинарите ще се коментират темите за управлението на финансовите ресурси в хотелите и ресторантите, управление на персонал и др.