Ден на специалитета на готвача в ДГ „Първи юни“ №17

И тази година малките първоюнчета на Добрич решиха да проявят кулинарните си способности.

Ден на специалитета на готвача в ДГ „Първи юни“ №17

Още За поредна година си организираха празник на готвача, но този път всяка група трябваше да приготви свой специалитет, с който да участва в надпреварата за най-вкусно и най-майсторски приготвено ястие.




От сутринта всички групи отвориха център „Готварство“, където всъщност се случва кулинарната магия и се започна подготовката. Родители на децата от всяка група донесоха необходимите продукти и запретнаха ръкави в готовност да помагат на малчуганите.  Учителките им сложиха готварските престилки и шапки и дадоха последни наставления. Специалитетът, който трябваше да се приготви в групата бе обсъден предварително и всички с нетърпение очакваха старта, за да проявят изкусните си майсторски умения на истински кулинари.


 

Част от децата в група „Мики Маус“ приготвиха „ябълков тарт“, а останалите въртяха американски палачинки и ги мажеха с вкусен мармалад. 

От група „Детелина“ се носеха аромати на италиански специалитети, на риган и босилек...Заедно с учителките си с децата се учиха как се приготвят италианска „паста“.

В другите групи заложиха на сладкото. "Звездиците“ приготвиха локумена баница, с която почерпиха готвачките в кухнята и им пожелаха всеки ден да приготвят различни вкусотии за децата. Най-малките първоюнчета от група „Бонбон”, типично по бонбонски, забъркаха бишкотена торта с бонбони за украса. Малчуганите от групите „Смехоран“ и „Слънчо“ измайсториха истински „снежни топки“, локумени курабии и бисквитени сладкиши. 

Във всяка група кулинарните вълшебства се случиха с помощта на родители, учители и помощник-възпитатели. Майките от група „Смехоран” споделиха, че много им е харесал деня и с удоволствие биха участвали отново в център готварство.