Добруджа си гарантира, че ще зимува на първото място

Отборът на Добрич дръпна с 5 точки на Суворово след нова категорична победа. До края на годините и двата отбора имат по още един мач. Това гарантира на жълто-зелените, че ще посрещнат 2018-та като лидери.

Добруджа си гарантира, че ще зимува на първото място

В последния си домакински мач за годината Добруджа победи Ботев (Нови пазар) с 4:0 на стадион "Дружба" в Добрич. В 32 мин. Кристиан Пешков открадна топката от защитник на гостите, финтира и вратаря, след което подаде на Лионел Матадос, който на празна врата откри резултата. В 69 мин. силен удар на Кристиан Пешков срещна градата, топката се върна в нападателя на Добруджа и той бе фаулиран точно преди да нанесе нов изстрел. Станимир Андонов изпълни точно отсъдената дузпа и опъна мрежата за 2:0. В самия край на мача домакините отбелязаха още 2 гола. В 88 мин. Кристиан Пешков вкара за 3:0 след асистенция на Дони Дончев. В добавеното време на мача Васко Боев оформи крайното 4:0 за Добруджа.



Така отборът на Добрич събра 38 точки - 12 победи и 2 равенства в 14-те шампионатни мача. Добруджа има 5 точки преднина пред втория Суворово, като двата отбора са с равен брой мачове и имат по още един през 2017-та. В последния си мач за годината жълто-зелените ще гостуват в Търговище на местния Светкавица.