С концерт в Балчик отбелязаха 10 години членство в ЕС и предстоящото Българско председателство на Съвета на ЕС

Народно читалище „В. Левски 1959“ в Балчик, съвместно с Областна администрация Добрич проведе на 21 ноември концерт, посветен на Деня на християнското семейство и младеж, 10 г. от членството на страната ни в ЕС и предстоящото Българско председателство на Съвета на Европейския съюз.

С концерт в Балчик отбелязаха 10 години членство в ЕС и предстоящото Българско председателство на Съвета на ЕС

„Семейството е най-важно за всеки един от нас и всеки има нужда от подкрепата му. Най-важна е семейната подкрепа за децата, за да растат те щастливи. Семейството е това, което трябва да им даде доверие и да ги насърчи“ – бе посланието на младите и талантливи самодейци от НЧ „Васил Левски 1959“ в Балчик. В обръщението към публиката бе подчертано, че днес във времето на забързани технологии както ние като хора все по-често имаме подкретата на семейството си, така и държавата ни има подкрепата на своето семейство – Европейският съюз. „Всички ние сме свидетели как обединени заедно в своето културно многообразие успяваме да направим Европа едно по-добро място за живеене за нашите семейства, за нашите деца“, гласеше още посланието на младите хора.


Възпитаници на детска градина, самодейци от съставите към читалището радваха жителите на Балчик със своите изпълнения, посветени на мира, на християнското семейство, на България и нейния напредък. Гост на събитието бе заместник областният управител Красимир Николов. Концертът бе част от информационните събития, които Областният управител Красимир Кирилов проведе в общините в област Добрич в изпълнение на Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз за 2017 г. Гостите на културната проява се запознаха и с основните задачи, които стоят пред страната ни по време на предстоящото Председателство на България на Съвета на Европейския съюз, както и с това защо е важно Българското председателство.