Осъдиха извършител на домова кражба в село Бдинци

Осъдиха извършител на домова кражба в село Бдинци
Мъж от село Бдинци получи условно наказание за кражба, след като Районният съд в Добрич одобри споразумението, сключено между подсъдимия, неговия защитник и прокуратурата.

33-годишният А. Х. е осъден на 3 месеца лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок.


Подсъдимият се призна за виновен за това, че  през месец юни три пъти е проникнал в частен дом в същото село, собственост на гражданка на Малта и откраднал оттам телевизор, хладилник с фризер, бойлер, мебели, дрехи и други вещи. Общата стойност на противозаконно отнетото имущество възлиза на 1020 лв., като до приключване на съдебното следствие вещите са били върнати на собственичката.


От данните по делото става ясно, че подсъдимият е извършил кражбата сам и като посредствен извършител чрез малолетно момиче, което не носи наказателна отговорност. Двамата влизали в чуждия дом, след като мъжът разбивал с кирка врати и прозорци на къщата.


Подсъдимият декларира пред съда, че е съгласен с постигнатото споразумение и се отказва от по-нататъшното разглеждане на делото по общия ред. Възпитателните грижи за условно осъдения бяха възложени на съответния районен полицейски инспектор по местоживеене на подсъдимия.


Постановеният съдебен акт е окончателен.

Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+