Радосвета Симеонова - 11-та на Балканиадата по крос кънтри

Състезателката на СКЛА "Добруджа 99" - Добрич представя България на първенството на полуострова като вицешампионка на страната в тази дисциплина.

Радосвета Симеонова - 11-та на Балканиадата по крос кънтри

Радосвета Симеонова се класира 11-та на Балканския шампионат по крос кънтри - бягане на пресечена местност или неравен терен. Балканиадата се проведе в Чанаккале, Турция.



Километрите бяха 8, а трасето беше едно от най-тежките, на които съм бягала, сподели след състезанието Радосвета Симеонова. Тя спря хронометъра на 33.03 мин.

Обиколката беше 1 км, покрита от кал и локви до колене, което предвижда задължително бягане с шпайкове, трасето като цяло беше екстремно и хлъзгаво, обясни Радосвета Симеонова.

Участничките при жените бяха 16 - от България, Турция, Румъния, Косово, Сърбия и др.

В отборното класиране женският национален отбор на България е четвърти на Балканиадата по крос кънтри.

Това бе последното състезание за годината за състезателката на СКЛА "Добруджа 99" - Добрич. 2017-та бе изключително успешна за Радосвета Симеонова. Тя стана национална шампионка в 3 дисциплини - маратон, спортно ходене и стипълчейз, представя България на големи международни форуми, спечели десетки титли и медали на турнири, включително и при дебюта си на ултрамаратон.