Председателят на ДСБ: Не суджуци, а водният цикъл извади Живко Мартинов от политиката

Председателят на ПП „Демократи за силна България“ Атанас Атанасов провежда поредица от срещи с общинските организации, за да проучи как приемат обединението с „Да, България“.

Председателят на ДСБ: Не суджуци, а водният цикъл извади Живко Мартинов от политиката

Искам да сондирам мнение с нашите местни организации, затова  как се приема новия подход на националното ръководство за общи политически действия с "Да, България", заяви Атанасов.



Една от основните цели на новосъздалата се опозиция е да възстанови републиката и да свали Бойко Борисов от власт, тъй като по думи на Атанасов той е създал едноличен модел на управление, който е вреден и порочен. 

„Днес от висшия орган на държавната власт нищо не зависи и това е резултат от системна бавна работа на Борисов за обсебване на цялата власт”, заяви председателят на ПП „Демократи за силна България“

Той посочи, че „Моделът Борисов“  усвоява средствата от Европейския съюз с тесен кръг приближени фирми, като даде за пример депутата от Добрич Живко Мартинов, който беше освободен след скандала „суджукгейт“. Според Атанас Атанасов истинската причина за освобождаването на Мартинов е проектът за водния цикъл на Добрич, за който премиерът налагал като изпълнители определени фирми, а бившият депутат гласял местни.  

Лидерът на ДСБ е категоричен, че свалянето на Борисов от власт трябва да стане с демократични средства от нова алтернативна формация, обединяваща желаещите голяма промяна в следващия парламент.