НАП продава на търг "Тойота Ярис" хибрид и АТВ

Публичните изпълнители от НАП обявиха за публична продан на таен търг "Тойота Ярис" хибрид и АТВ на длъжник. Търгът ще се проведе на 5 декември в офиса на приходната агенция в Добрич.

НАП продава на търг "Тойота Ярис" хибрид и АТВ



Хибридният автомобил е произведен през 2015 година, а стартовата цена, от която ще започне наддаването, е 17900 лева.  Началната тръжна цена за АТВ "Хонда" TRX450ER e 8 200 лева. На същия търг за продан са обявени и леки автомобили "Ситроен", "Форд" и др.


Желаещите да участват в търга могат да направят оглед на превозните средства от 20 до 24 ноември. Повече информация за провеждания от НАП търг заитересованите лица могат да получат на интернет приложението за публикуване на провежданите от приходната агенция търгове на електронната страница на НАП – nap.bg.

За да избегнат обявяването на публична продан на движимо и недвижимо имущество, от НАП съветват всеки, който има просрочени данъчни или осигурителни задължения, да ги внесе доброволно в предвидените от закона срокове. От НАП препоръчват още, всяка фирма или физическо лице периодично да проверява онлайн за задължения, дължими към НАП и предадени от други институции, както и за образувано изпълнително дело. Това става с безплатния персонален идентификационен код (ПИК) и с електронен подпис (КЕП) в Портала за е-услуги на НАП. В случай на финансови затруднения длъжникът може да предостави обезпечения и да обсъди с публичния изпълнител възможност за краткосрочно погасяване на дълга на части.