Председателят на ДБГ Димитър Делчев представи проект РОД в Добрич

На провела се днес пресконференция в офиса на Движение „България на гражданите“ , която е част от обиколката на Председателят на ДБГ Димитър Делчев беше представен проект „Реформаторска общност на демократите”. Целта на РОД е сформирането на по-широка дясна коалиция.

Председателят на ДБГ Димитър Делчев представи проект РОД в Добрич

Целта на Реформаторски блок и на цялата реформаторска общност е да направим така, че промяната в България да дойде, правилата да важат, да я има сигурността и всеки да може със собствени усилия да изкарва прехраната на семейството си, сподели Делчев.


Той изрази радостта си, че ДБГ – Добрич са готови да поемат инициативата и да се включат в Реформаторската общност на демократите.

Проект  РОД е нещо ново не само за нашия град, но и за цялата страна. Това ще бъде платформа върху която ще могат да стъпят много десни партии, които искат да се развива и променя не само областта, но и цяла България, коментира Кметът на Добрич Йордан Йорданов, който е областния лидер на партията за Добрич.

Председателят на ДБГ Димитър Делчев коментира Вота на недоверие, който обсъждат да внесат БСП във връзка с несправянето на ГЕРБ с антикорупционната политика. „Ние от Реформаторския блок вярваме, че има тежък провал на  ГЕРБ във връзка с корупцията и с този провал България ще влезе в председателството на съвета на ЕС като най корумпираната.” ,заяви той. Според него вот на недоверие заслужават не само ГЕРБ, но и БСП, защото по негови думи по време на управлението им са се окрупнили корупционните модели, които и преди това са действали. Делчев заяви, че е крайно време да се появи нова политическа сила, нещо различно от ГЕРБ, БСП и ДПС и да разреши този толкова тежък за страната проблем.

„За първи път дясното в България ще се опита да се обедини отдолу нагоре- оставяме нещата изцяло в ръцете на местните хора”, заяви Димитър Делчев. Той добави, че целта на сформираните реформаторски общности е да спечелят достатъчно доверието на хората и да управляват общините по начин различен от досегашния.