Олимпиадата е голямата мечта на Радосвета Симеонова, кметът дарява част от заплатата си на талантливата спортистка

Йордан Йорданов подари на състезателката на СКЛА "Добруджа 99" знамето на Добрич, за да може тя гордо да развее жълто-зеления флаг с герба на града при победите си по света.

Олимпиадата е голямата мечта на Радосвета Симеонова, кметът дарява част от заплатата си на талантливата спортистка

Кметът на Добрич Йордан Йорданов прие днес в общината лекоатлетката Радосвета Симеонова и нейния треньор Еманоела Радева. Той поздрави спортистката за изключително успешната година, пожела й още много победи и изрази подкрепа - своя лична и на целия град. Йордан Йорданов подари на Радосвета Симеонова официалния флаг на Община Добрич.



Успешната 2017-та за Радосвета Симеонова завърша с още едно значимо международно събитие - Балканското първенство по крос кънтри на 18 ноември в Чанаккале, Турция. От сърце се радвам се, че ще представям Добрич и България на Балканиадата, надявам се на добро и успешно класиране, сподели лекоатлетката.

През тази година тя спечели десетки титли и медали, като най-голямата й гордост е защитената титла на маратон. Именно с тази дисциплина са свързани и най-големите й мечти в спорта. Постигането на целта - покрит норматив за олимпиада, започва още от следващата година. През март тя ще участва на Балканския маратон в Лимасол, Кипър. В Доха, Катар пък ще се проведе световно първенство. На тези състезания Радосвета Симеонова ще опита да направи решителната крачка към голямата мечта - Токио 2020.

Радосвета Симеонова спечели държавното първенство по маратон с впечатляващ резултат, отбеляза треньорът й Еманоела Радева. Тя постигна най-добро време от 12 години насам - 2:46.10 часа. Този резултат е само на минута от досегашния норматив за участие на олимпийски игри. Като феноменално постижение определи Еманоела Радева фактът, че Радосвета Симеонова е шампион на България за годината при жените в 3 различни дисциплини - спортно ходене, стипълчейз и маратон.

Кметът на Добрич веднага откликна на призива на СКЛА "Добруджа 99" за подкрепа, защото разходите за един елитен спортист, насочил своите усилия към най-големия спортен форум на планетата, са много големи. От встъпването в длъжност преди 2 години заплатата на Йордан Йорданов постъпва във фонд за подкрепа на талантите на Добрич. Той обеща от него да се осигурят средства за подготовката и екипировката на Радосвета Симеонова. Йордан Йорданов пое ангажимент и да предложи на комисията по спорт към Общинския съвет финансиране от Бюджет 2018.