Добруджа спечели областното дерби и се откъсна на върха

Пета поредна победа постигна отборът, воден от старши треньора Стефан Славов. Жълто-зелените вече имат преднина от 7 точки пред втория в класирането.

Добруджа спечели областното дерби и се откъсна на върха

В мач от първенството по футбол за юноши старша възраст, до 19 години, в зона Североизточна България лидерът Добруджа спечели областното дерби срещу Калиакра. Гостите от Добрич победиха с 2:0 в Каварна след много силна игра. Още във втората минута централният защитник Виолин Филев откри резултата с делечен удар. В началото на второто полувреме голмайсторът на отбора Виктор Геогиев с плътен изстрел покачи на 2:0 за Добруджа. Това бе деветият гол за нападателя от началото на кампанията. Жълто-зелените пропуснаха да се поздравят с още по-изразителна победа, като не реализираха множество чисти положения пред вратата на Калиакра и през двете полувремена.



Така Добруджа вече има 18 точки, като жълто-зелените се намират в серия от 5 поредни успеха. Отборът, воден от старши треньора Стефан Славов, записа 6 победи и 1 загуба от началото на първенството при голова разлика 20:3. Вторият Шумен и третият Черноморец (Балчик) имат по 11 точки. В следващия кръг на първенството по футбол за юноши старша възраст в зона Североизточна България лидерът Добруджа ще приема Светкавица (Търговище) - единствения отбор, който успя да вземе точки от добричлии този сезон.