Дилър на трева и кока остава в ареста

За втори път Окръжният съд отказа да пусне от ареста добричлия, разследван за държане на наркотици с цел разпространение.

Дилър на трева и кока остава в ареста

Окръжен съд - Добрич за втори път отказа да  измени наложената на 32-годишния Исмаил Д. мярка за неотклонение задържане под стража в по-лека. Срещу добричлията е предявено обвинение за това, че на 26 юли в Добрич в съучастие с 24-годишен младеж от Варна е държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества - 220 грама марихуана и 5.3 грама кокаин.


Адвокатът на задържания мотивира искането за по-лека мярка с аргументите, че мъжът е признал вината си, съдействал е на разследващите органи и  срещу него няма  други висящи производства.

Представителят на прокуратурата настоя мярката да не бъде променяна.

Окръжен съд - Добрич като се запозна с внесената жалба, материалите по делото и изслуша страните, стигна до извода, че към момента не са налице предпоставки за изменение на наложената мярка. Съдът прецени, че няма нови обстоятелства, които да оспорват обоснованото предположение, че именно задържаният е извършител на престъплението, за което му е повдигнато обвинение. С оглед високата обществена опасност от деянието, както и с цел да се предотврати възможността обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление, съдът счете, че той следва да остане в ареста. Съдът аргументира преценката си и с обремененото съдебно минало на задържания, който е осъждан неколкократно.

Постановеният от Окръжния съд съдебен акт подлежи на обжалване пред горната съдебна инстанция в 3-дневен срок.