Кулинарно състезание в Добрич раздаде стипнедии на Слави

В Ейч Ар Си Кулинари Академи - Добрич се проведе Кулинарно състезание с първа и втора награда Стипендиите на Слави. Участваха 16 души.

Кулинарно състезание в Добрич раздаде стипнедии на Слави

След проведения изпит по английски език, участниците и гостите имаха възможността да се насладят на уникални кулинарни демонстрации на журиращия шеф-готвач Пламен Петров, след което опитаха от страхотните ястия на студентите от трети семестър и се заловиха за работа.


 

Всички показаха майсторство и любов и тричленното жури беше много затруднено в избора си. След дълги дебати обаче, първа награда се връчи на Николай Желев от Бургас, второ място зае Светослав Симеонов от Русе, а на трето и четвърто бяха съответно Георги Грудев от Търговище и Иван Пешков от Пазарджик.

 

Наградите за първите две места гарантират минимум 1100 Евро стипендия на година, а в зависимост от успеха на стипендиантите по време на обучението им в Академията, могат да достигнат и до 2000 Евро. Кулинарна Академия обмисля варианта да направи събитието традиционно, заради големия интерес и чудесния ден, който донесе на всички само приятни емоции.