Ново кухненско оборудване за Домашен социален патронаж - Тервел

Приключи изпълнението на проект "Модернизиране на Домашен социален патронаж в гр. Тервел". Той бе финансиран от фонд "Социална закрила" при Министерство на труда и социалната политика и съфинансиран от Община Тервел. Общата стойност на инвестицията е 28 908 лева и включва доставка и монтаж на професионално кухненско оборудване за най-голямото общинско звено за социални услуги в Община Тервел – домашния социален патронаж в общинския център.

Ново кухненско оборудване за Домашен социален патронаж - Тервел



Доставени са конвектомат с 11 нива, готварски печки с плочи и фурни, скари, картофобелачка, тестобъркачка, зеленчукорезачка, фритюрник и миксер.

Капацитетът на новото оборудване ще бъде оползотворен в пълен размер. Звеното на домашния социален патронаж в Тервел приготвя ежедневно храна за около 300 човека – възрастни и самотноживеещи хора в град Тервел и близките села и потребители на услуги по проект "Топъл обяд". Домашният социален патронаж в Тервел изпълнява и методически функции по отношение на персонала на центровете за социални услуги, които работят в селата Коларци, Нова Камена и Зърнево.

Основното оборудване беше старо, енергоемко и многократно отремонтирано. Новите уреди ще облекчат труда на заетите в звеното, ще повишат ефективността на работата им и респективно ще позволят да бъде увеличен броят на ползвателите на услугите. От друга страна ще се намалят разходите на общината за електроенергия, основен и текущ ремонт на оборудването.