Спортното училище в Добрич - в готовност за първи медали за новата учебна година

Предстоят първи изпитания за възпитаниците на СУ "Георги Стойков Раковски". Началото ще поставят през тази седмица борците и гимнастичките, през следващата предстоят състезания за щангистите и боксьорите.

Спортното училище в Добрич - в готовност за първи медали за новата учебна година

В спортното училище в Добрич са в очакване и в готовност за първите медали за новата учебна година от републикански и международни първенства. 7 възпитаници на треньора Драгомир Стойчев заслужиха правото да участват на Европейската купа по борба "Серафим Бързаков" - международното състезание в Петрич е за момчета, подготвителна възрастова група. През следващата седмица в Пловдив своите умения ще покажат представителите на два вида спорт. Там ще се проведе вторият кръг на държавното лично отборно първенство по вдигане на тежести за всички възрасти и вторият кръг на шампионата на България по бокс за младежи. Грациите от Добрич пък ще участват на международния турнир по художествена гимнастика за приз "Илиана Раева".


Усилено се подготвят и всички останали ученици от другите спортове. Те навлизат във форма с двуразови тренировки. Наред с активната спорна дейност, учениците от СУ "Георги Стойков Раковски" - Добрич ще посетят колективно, заедно със своите преподаватели, и културно мероприятие - премиерата на спектакъла "Гераците" в добричкия театър през следващата седмица.