Започват срещи за стратегията на Рибарска група Шабла - Каварна - Балчик

Поредица от срещи ще се проведе в крайморските общини на Добричка област за подготовката на стратегия на местната инициативна рибарска група Шабла - Каварна - Балчик по подхода на Водено от общностите местно развитие.

Започват срещи за стратегията на Рибарска група Шабла - Каварна - Балчик

Това съобщи в интервю за Радио Варна Нелко Йорданов - координатор по подготвителната мярка за разработване  на стратегията. 



В момента се изпълнява проект по Програмата за морско дело и рибарство 2014 - 2020, който осигурява финансиране на подготвителната помощ.

Работните срещи ще се проведат на 17 октомври в Шабла и в Балчик, където ще бъде предтавена стратегическа рамка, целите и приоритетите на бъдещата стратегия. На 18 октомври са информационните срещи за консултиране с местната общност в Шабла и Каварна, а на 21 октомври в Балчик.

Обществени обсъждания за разработваната стратегия са насрочени за 19 октомври в Шабла и Балчик. На 20 октомври Каварна ще е домакин на информационна конференция.

Предвидени са и две обучения, насочени към управителни органи на сдружението и местни лидери, които искат да реализират свои идеи.

Източник: БНР