Радосвета Симеонова защити титлата си на маратон с рекордно време

Състезателката на СКЛА "Добруджа 99" - Добрич за втора поредна година е първа на националния шампионат по маратон за жени. Тя спечели златния медал с личен рекорд на дистанцията от 42.195 км. - 2:46.10 ч.

Радосвета Симеонова защити титлата си на маратон с рекордно време



Рекордните 4410 бегачи, от които 744 чужденци от 5 континента, участваха днес на маратон "София". Състезанието е със статут и на национален шампионат на България в тази дисциплина.


Най-бърза сред българките по центъра на столицата бе защитаващата титлата си Радосвета Симеонова. Добричлийката спечели републиканското първенство по маратон за втора поредна година. Тя пробяга 42.195 км. за 2:46.10 ч. - едно изключително впечатляващо време. Този резултат е личен рекорд за нея в дисциплината, на повече от минута под норматива за участие на олимпиада - 2 часа и 45 минути, а също така на секунди от бронзовия медал при мъжете на днешното състезание.


В общото класиране на 34-тия международен маратон "София" Радосвета Симеонова е пета, като пред нея са само лекоатлетки от Кения. В десятката попадат още състезателки от Гамбия, Украйна, Уганда и Русия.

Още една лекоатлетка на СКЛА "Добруджа 99" - Добрич се представи много силно днес в столицата. Ивелина Калчева успешно пробяга 42.195 км., за да финишира 12-та на националния шампионат по маратон.

Следващият старт за атлетите на СКЛА "Добруджа 99" ще бъде на 28 октомври - националния шампионат по крос кънтри в Пирдоп. Там Радосвета Симеонова ще се състезава на 8 км.