Ясен е съперникът на Добруджа в евротурнирите

Ред Бойс (Люксембург) отстрани литовския Кауно Азулас в първия кръг и в следващия ще играе с отбора от Добрич.

Ясен е съперникът на Добруджа в евротурнирите

Тази вечер стана ясно кой ще е първият съперник на Добруджа в евротурнирите тази есен. Благодарение на високия си клубен коефицент, отборът от Добрич започва своето участие в Чалъндж къп от втория кръг. Съперникът на жълто-зелените бе определен от двойката Ред Бойс (град Диферданж, Люксембург) - Кауно Азулас (град Каунас, Литва). Преди седмица във Великото херцогство домакините спечелиха с 32:26. Тази вечер в Литва Кауно Азулас измъкна мача с 26:25, след като на почивката изоставаше с 12:9. Това обаче бе напълно достатъчно за Ред Бойс да спечелят с общ резултат 57:52 и да се класират за втория кръг в Чалъндж къп за мъже.


По програма Добруджа трябва да гостува в Люксембург на 18 или 19 ноември, а седмица след това е реваншът. Победителят ще се класира за 1/8-финалите напролет.

Очаквано Ред Бойс стигна до крайния успех, след като имаше 6 гола аванс от първия мач, коментира изхода на днешната среща Георги Андреев - президент и страши треньор на Добруджа. Той отбеляза, че за високата класа на съперника красноречиво говори фактът, че разполага с 9 чужденци - и то от държави, които са водещи в света в мъжкия хандбал като Македония, Румъния, Хърватска. Амбицирани сме да покажем силна игра и да се представим добре в евротурнирите, добави Георги Андреев.

Припомняме, че хандбален клуб Добруджа ще представя Добрич и България на международната сцена за 13-та поредна година. Така отборът от Добрич ще подобри собствения си рекорд и ще запише върхово постижение в новата история на страната за всички колективни спортове в България и при двата пола. Като втори в мъжката А хандбална група Добруджа ще играе в Чалъндж къп. Отборът от Добрич неизменно се представя на международната сцена от 2005 година. Именно в Чалъндж къп жълто-зелените записаха най-успешната си кампания в Европа - 1/8-финал през сезон 2008/2009 година, като пред родна публика бяха победени Драгунас (Литва) и Пролетер (Сърбия).