Добруджа нанесе първа загуба на варненския Черноморец (Балчик) и излезе на първо място

Възпитаниците на старши треньора Стефан Славов спечелиха дербито в белия град и изместиха съперника от върха. Хеттрик за Виктор Георгиев във втори пореден мач, Емо Ангелов довърши домакините с четвърти гол.

Добруджа нанесе първа загуба на варненския Черноморец (Балчик) и излезе на първо място

Добруджа спечели гостуването си на Черноморец (Балчик) с 4:1 в мач от първенството по футбол за юноши старша възраст, до 19 години, в зона Североизточна България. Срещата в белия град бе не само регионално дерби, но и директна битка за лидерското място. Преди този кръг Черноморец, съставен от игарчи и треньори изцяло от Варна, бе на първо място с пълен точков актив след първите си 3 мача за сезона. Добруджа пък бе на второ с 2 победи и 1 загуба от началото на кампанията.


Гостите от Добрич започнаха много силно мача и още до почивката имаха преднина от два гола. Отбеляза ги Виктор Георгиев, като вторият бе след точно изпълнена дузпа. След почивката домакините върнаха интригата, като намалиха на 2:1, но голът се оказа само почетен. След него Виктор Георгиев оформи своя хеттрик и вече има 7 попадения в първите 4 шампионатни мача на Добруджа, а последния гол във вратата на домакините отбеляза 17-годишният талант Емо Ангелов.

Така Добруджа излезе на първо място в групата с 9 точки и голова разлика 14:3. Със същия актив е и Черноморец (Балчик), но с по-лоша голова разлика - 12:6, а и отборът на Добрич вече има предимство в прекия двубой.

Ново дерби в първенството по футбол за юноши старша възраст в зона Североизточна България предстои за жълто-зелените след седмица. В следващия кръг отборът, воден от Стефан Славов, ще приеме третия във временното класиране Волов (Шумен), който има 7 точки.