Ученици ще ръководят община Добрич за ден

Ученици ще ръководят община Добрич за ден
Община Добрич ще посвети участието на младите хора от инициативата „Мениджър за един ден“ на Джуниър Ачийвмънт България на Деня на българската община – 12 октомври.

Активните и обществено ангажирани младежи ще имат възможността да се запознаят с функциите на местната власт и как тя работи с гражданите.


В ролята на кмет ще влезе Стефани Маринова, която първа заяви своето желание за участие в креативната инициатива и с радост прие новината, че е одобрена. Тя е ученичка в Профилираната гимназия по туризъм и предприемачество „Райко Цончев“. Редом с нея за зам.–кметове ще се представят Грациела Великова от СУ „Любен Каравелов“, Наско Николов, Тодор Николушев от същото училище и Ейнджъл Петрова от Профилираната гимназия по туризъм и предприемачество „Райко Цончев“.


В продължение на един ден младите хора ще участват в реалния процес на вземане на решения, свързани с различни сфери като икономическо развитие и европейски фондове, устройство на територията, финанси и общинска собственост и хуманитарни дейности. Това ще допринесе за обогатяване на техните познания и ще ги подготви за реалния живот.

Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+