Дейности по кариерно ориентиране бяха организирани в ПГ по земеделие в Ген.Тошево

Екип на ЦКО-гр.Добрич бе наскоро в Професионална гимназия по земеделие „Тодор Рачински“ в гр. Генерал Тошево.

Дейности по кариерно ориентиране бяха организирани в ПГ по земеделие в Ген.Тошево



Консултантите проведоха дейности по кариерно ориентиране с учениците от единадесети и дванадесети класове в гимназията. Те представиха Националния портал по кариерно ориентиране, създаден от МОН и възможностите за информиране, които той предлага. Желаещи ученици се регистрираха в портала, което им дава възможност да попълнят въпросници за себеоценка на интереси, умения, заложби.


„Интервю за работа“ – бе презентирания тематичен филм, който провокира бъдещите зрелостници към дискусия. Те получиха от консултантите насоки, как да подготвят своето CV и мотивационно писмо, а също и препоръки, относно тяхната предварителна подготовка и поведение по време на интервю за работа.


Най-активните участници по много атрактивен начин се включиха в импровизирано „Интерввю за работа“ , на което търсещи работа в сферата на земеделието - фермери се явиха на своето първо интервю пред потенциален работодател от община Тошево.


Участниците в дейностите получиха от кариерните консултанти подаръци „Визитки“ и ценни съвети, как най-добре биха могли да представят себе си – своите най-добри качества, умения, ценности и професионални цели, осъзнавйки, че ако вярваш в себе си – ще успееш.


Център за кариерно ориентиране – гр. Добрич работи по проект BG05M20P001-2.001-0001 „Система за кариерно ориентиране в училищното образование“, финансиран по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“.