Депутат от Добрич бе избран за заместник-председател на политическия комитет на НАТО

Народният представител от ГЕРБ от 8-ми МИР - Добрич Пламен Манушев единодушно бе избран за заместник-председател на политическия комитет на НАТО.

Депутат от Добрич бе избран за заместник-председател на политическия комитет на НАТО

Това се случи на 61-ата годишна сесия на парламентарната асамблея на Алианса в Букурещ. Сред участниците във форума бяха генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, президентът на Румъния Клаус Йоханис и др. По време на асамблеята бяха обсъдени теми като сътрудничеството между ЕС и НАТО, развитието на европейската отбранителна индустрия, стабилността и сигурността на Черноморския регион.


Вицеадмирал Пламен Манушев е на 63 години, родом от Генерал Тошево. Завършил е математическа гимназия в Добрич и висшето военноморско училище във Варна. Бил е командир на Военноморска база - Варна, командир на Военноморските сили на България и заместник-началник на отбраната в Министерството на отбраната, за трети мандат е народен представител - първите два от Избирателен район - Варна, а сега - от Добрич. Пламен Манушев е временен областен координатор на ГЕРБ - Добрич, до избирането на постоянно местно ръководство на партията.


Заедно с Манушев участие в конгреса взе и друг депутат от ГЕРБ - Христо Гаджев.