ЕНЕРГО-ПРО инвестира 100 000 лева в по-сигурно електрозахранване на селски райони в Добричко

През септември електроразпределителното дружество, обслужващо Североизточна България, завърши още два проекта от своята инвестиционна програма за 2017 година.

ЕНЕРГО-ПРО инвестира 100 000 лева в по-сигурно електрозахранване на селски райони в Добричко

Извършените ремонтни дейности обхванаха селата Преселенци в община Генерал Тошево и Козлодуйци в община Добрич. Общата стойност на реализираната инвестиция е приблизително 100 000 лева.



Дейностите по осъществените проекти включиха цялостна реконструкция на участъци от въздушна мрежа ниско напрежение. В община Генерал Тошево бе монтиран нов усукан изолиран проводник, който заменя стария електропровод, захранващ с електроенергия село Преселенци. По трасето на обновената кабелна линия бяха подменени 28 стоманенобетонни стълбове. В община Добрич реконструкцията обхвана въздушна мрежа ниско напрежение от два трафопоста в района на село Козлодуйци. Беше обновен въздушен електропровод и монтирани 26 нови стълба. В рамките на двата проекта в селата Преселенци и Козлодуйци са вложени близо 12 000 метра усукан изолиран проводник за обновяване на мрежата ниско напрежение и за изнасяне на електромерни табла. Монтирани са общо 74 нови табла на клиенти на компанията.

С реализираната от ЕНЕРГО-ПРО реконструкция на участъци от електроразпределителната мрежа се постига по-висока устойчивост на съоръженията и качествено снабдяване с електроенергия. Благодарение на обновената мрежа клиентите на компанията в Добричките села Преселенци и Козлодуйци ще получават по-стабилно електрозахранване през предстоящия зимен сезон.