Unstoppable спечели дербито на Добрич на старта на баскетболното първенство

"Unstoppable" надигра "Добрич 2015" в среща от първия кръг на баскетболното първенство за мъже на Източна България. Атанас Йорданов от победителите се отличи със 17 точки и 13 борби.

Unstoppable спечели дербито на Добрич на старта на баскетболното първенство



Градско дерби предложи първият турнир от BGO Software Българска Баскетболна Лигa в зона Изток, който се проведе в спортната зала на Икономически университет - Варна. На старта на първенството се срещнаха двата отбора от Добрич. Градското дерби бе спечелено убедително от "Unstoppable" - успех над "Добрич 2015" с 91:51. Най-полезен играч за победителите стана Атанас Йорданов със 17 точки и 13 борби. Много силен мач за мъжкия състав направи и младият състезател от школата Денис Капитанов, който отбеляза 14 точки. За "Добрич 2015" най-резултатен бе Георги Йорданов с 16 точки. Той е юноша на "Unstoppable", но в мъжкото първенство играе за другия добрички отбор.


Този сезон на BGO Software Българска Баскетболна Лигa в зона Изток се очертава да бъде на още по-високо ниво. Отборите в групата са 11 - 2 от тях от Добрич, а останалите от Генерал Тошево, Варна, Търговище и Силистра.