"Глас народен" - Добрич се обяви срещу добива на газ в община Генерал Тошево

ПП Глас народен - Добрич: Призоваваме всички наши членове и симпатизанти, всички жители и гости на област Добрич: Да кажем НЕ на добива на газ в нашия регион!

"Глас народен" - Добрич се обяви срещу добива на газ в община Генерал Тошево

ПП Глас народен - Добрич заявява, чрез своята официална фейсбук страница, че подкрепя всяка инициатива, която е против добива на шистов газ в Златна Добруджа и поради тази прични ще се включи в подписката на Инициативния комитет "Против добива на газ в община Генерал Тошево".


От партията призовават всички добруджанци да подкрепят подписката и да участват в предстоящите обществени обсъждания.

"Подкрепяме категорично всяка инициатива, която е против всяко действие, отнасящо се за проучване на находища или добиване на шистов, природен или въглищен газ. Ще положим нужните усилия за да защитим Златна Добруджа и няма да позволим превръщането й в пустиня", заявяват от ПП "Глас народен" - Добрич във връзка с инвестиционното предложение за проучвания и добив на газ от находище "Спасово".

Последният шанс за спасението на водата и почвата на община Генерал Тошево, област Добрич, цяла Добруджа и Североизточна България са предстоящите обществени обсъждания. Затова в тях ще участва местното ръководство на Глас народен - председателят Ангел Ангелов и секретарят Михаил Михов, както и членове и симпатизанти.