Как да изберем перфектния подарък?

Що е то „перфектен подарък“? Как да изберем нещо, което наистина да влезе в употреба, а да не събира праха по някой рафт? Това може да се окаже изключително трудна задача, когато спрем с теорията и тръгнем по магазините, за да изберем подаръка, който преди малко нарекохме „перфектен“. Но тук случаят е различен. Разберете защо в следващите редове.

Как да изберем перфектния подарък?

Какво всъщност търсим? – въпросът, на който трябва да си отговорим
Разбира се, че избирането на един хубав подарък не е философия, нито пък въпрос, по който да разсъждавате с часове. Но е факт, че когато знаете какво точно търсите го намирате много по-бързо и сте много по-удовлетворени от крайния резултат. Ето защо трябва да определите следните неща при избор на подарък:
- Бюджет (10-20 лв, 100-200 лв и т.н.)
- Какво ще купуваме (игра, чаша, плюшено мече, лек автомобил...)
- От къде имаме възможност да пазаруваме
След като сте изяснили по-горните неща е време да пристъпите към проучване на това от какво има нужда човекът, за когото е предназначена изненадата. Ако Вашият роднина/приятел си има всичко необходимо или не знаете точно от какво се нуждае – заложете на нещо забавно, което обаче да влиза в употреба. Времето за колекциониране на скучни надписи, бутилки, картини от местния магазин отдавна отмина. По-добре е предметът да бъде използван 2 пъти в годината, отколкото да събира прах по рафтовете само за да не се чувствате обидени или да бъде зарязан в някой кашон. Важно е да знаете, че охарчването за подаръци не прави добро впечатление, особено ако липсва вкус и е предназначено за изтъкване на социален статус. Неписано правило гласи, че ако човекът не Ви е близък и изрично не е посочил, че има нужда от съответния подарък (телефон, екскурзия в чужбина, лаптоп и т.н.), то е напълно излишно да се охарчвате.
Ето защо трябва да заложите на нещо семпло и да се сещате, че подаръкът от сърце се цени най-много. Това съвсем не е евтин рекламен трик, нито пък поредната клиширана фраза – по този начин Вие не оставате в съзнанието на хората просто като „човекът-кредитна карта“, а като личност, която се интересува от интересите, хобитата и всичко, свързано с тях.


Сигурни сме, че вече знаете какво търсите. А сега е време да преминем към избора.
Представете си човека и няколко минути от неговото ежедневие. Какъв тип е? Дали това е зает млад мъж, домакиня, баба, дядо или пък дете? Например, първите няма да имат нужда от нищо, изискващо стоене вкъщи. На тях им трябва нещо, което ще използват в малкото време, в което се намират вкъщи. Това може да бъде интересна чаша или пък някаква игра за уикенда – например игра на шотове. Ако пък избирате подарък за дама, нещата стават далеч по-сложни. Те със сигурност не биха се зарадвали на тенджера и тиган. Нали всички се сещаме за онзи виц: „Ще ти купя тиган в цвета на това Ферари“. Изберете нещо красиво и интересно. Що се отнася до нашите възрастни родители можем да изберем нещо иновативно и интересно, с което те не са се сблъсквали преди. Децата пък ще предпочетат нещо модерно и със сигурност това, което другите все още нямат.

Но къде да търся?
Сложните въпроси свършиха. Време е за нещо лесно.
Ако искате да намерите много подаръци на едно място – shturo.com е правилното място!
Там можете да търсите подаръци за всяка възраст и пол – неща, които не можете да намерите навсякъде. Освен това – те са подредени и по професии и има налични дарове за всеки джоб и повод. Независимо дали става дума за парти, рожден ден или фирмено събитие – там ще откриете точното нещо, с което да зарадвате околните. Бързо и лесно, така както трябва да бъде!