Александър Петров от Студио "Сарандев" с награда от "Сребърна Янтра" - Велико Търново

Александър Петров от студио "Сарандев" е сред лауреатите на престижния международен конкурс за млади поп изпълнители "Сребърна Янтра".

Александър Петров от Студио "Сарандев" с награда от "Сребърна Янтра" - Велико Търново

Александър Петров от Студио за поп-рок певци "Сарандев" при Младежки център - Добрич се нареди сред лауреатите на XV Меджународен конкурс за млади поп изпълнители "Сребърна Янтра". Престижният форум се проведе от 29 септември до 1 октомври във Велико Търново и събра 90 изпълнители от 14 държави. Това бе вторият етап на конурса, до който се достига след предварителна селекция.


Седемчленно международно жури с председател Силвия Кацарова определи победителите.

В този конкурс лауреатите са носители на следните награди: за най-добро комплексно представяне, за изпълнение на песен на роден език, за изпълнение на чужда песен, награда на детското жури, специални награди на фирми-спонсори, поощрителни награди.

Талантливият млад певец Александър Петров от студио "Сарандев" се представи в трета възрастова група, в която участниците бяха 23 - изпълнители от България, Малта, Финландия, Румъния, Македония и Италия. Той бе удостоен със специална нагада - картина от Галерия "Паневи".

Най-голямата награда - Гран при (статуетката на конкурса и 1000 евро) бе спечелена от Rossella Zitiello - Италия.